Sinds 1977 is de KAM, de Kulturele Amateur Manifestatie een begrip in Breda. Het is de uitgelezen kans voor amateur muziek- en dansverenigingen zich gratis te presenteren aan het publiek. Dit jaar is het in het weekend van 23 en 24 september gehouden. Twee volle dagen is er van alles te zien geweest, binnen het Chassé en op zondagmiddag ook voor het Chassé theater. Onder het afdak van de ingang is er het buitenpodium.

Tijdens eerdere edities van het KAM hebben wij ons mogen presenteren en het laat zich al raden; het buitenpodium is eventjes van ons! Een gevarieerd programma met dance, drums and pipes, ballet en twee samba percussiegroepen. Het is letterlijk een mooie binnenkomer voor de bezoekers, gedurende het weekend wordt er toch op zo’n 12000 geïnteresseerden gerekend!

We hadden ons optreden na onze collega drummers Klabavel en wisten het zonnige middagprogramma mooi af te sluiten. Binnen het theater ging het nog even door met de laatste presentaties van het KAM, maar buiten is het echt voorbij. Dit was een perfecte opmaat voor de open repetitie (vanuit het publiek is vaak serieuze belangstelling met ons mee te doen) en een opwarmertje voor het drukke weekend dat na de KAM komt, met drie verschillende optredens van Percussão! Daarover later meer.