Wings for Life World Run 2017

Wings for Life is een wereldwijde organisatie dat zich inzet voor onderzoek naar genezing van een dwarslaesie. Het bijzondere is dat er ook deelnemers zijn die zelf een dwarslaesie hebben of aan het revalideren zijn; in een rolstoel of met een zogenaamd exo skelet komen ze langs. De laatstgenoemde categorie zijn de ambassadeurs van de stichting; onder andere voor deze mensen wordt geld opgehaald.  Dit jaar, op zondag 7 mei, is voor de vierde keer de Wings for Life World Run gehouden. Net als voorgaande edities, was Breda de stad in Nederland waar de lopers voor het goede doel mee hebben gedaan. Opzet is dat een half uur nadat alle deelnemers vertrokken zijn, er een volgauto (de chaser car) gaat starten die steeds iets harder gaat rijden. Dit vormt dan een rijdende finishlijn. Word je ingehaald, is het einde wedstrijd.

Dit jaar hebben we voor de tweede keer met de beats van Percussão de lopers aangemoedigd. De wedstrijd is een beetje anders van opzet; dit jaar zijn er rondes van iets meer dan 25 kilometer. Onze toegewezen plek was ook bij het 25 kilometerpunt, dus het duurde wel een tijdje voordat de eerste lopers voorbijkwamen. En er zijn er een paar die voor de tweede keer langskomen. Omdat we om 13 uur toch met voldoende mensen waren om een setje weg te zetten, hebben we ons verplaatst naar 300 meter vanaf de start. En hebben we de eerste oppepper van de wedstrijd kunnen geven aan de 4600 deelnemers.

Voor ons was het een behoorlijk frisse dag, maar voor de lopers ideaal. Dat blijkt ook uit de afstand die is gelopen, die met 71 kilometer een stuk verder lag dan vorig jaar. Eindelijk maar toch is de laatste deelnemer ingehaald (een man uit Oostenrijk) door de chaser car, dit jaar met de schaatser Kjeld Nuis achter het stuur. De vrouw die het verste is gekomen, heeft 55 kilometer achter haar naam staan. Voor allebei een record in Breda. Het is een mooi evenement; volgend jaar zal op 6 mei de vijfde editie worden gehouden. En we zijn er graag weer bij!