Wijkfestival Haagse Beemden 2017

Dit jaar is op zondag 25 juni voor de tweede keer het festival gehouden op het Winkelcentrum Heksenwiel, in de wijk de Haagse Beemden. Het is georganiseerd voor en door bewoners en organisaties in de wijk. Er is onder andere een kindervrijmarkt, food- en infomarkt en diverse creatieve workshops. En uiteraard muziek; er zijn 2 podia opgebouwd. Om 10:30 uur is het evenement al geopend, maar wij worden pas in de middag verwacht.
Als een geel met witte “slang” bewegen we al spelend over het Heksenwiel, tussen de optredens op de podia door. Het was weer een demonstratie hoe het met de akoestiek is op een rond plein. Onder een overkapping klinken wij toch wel hard; een vrolijk publiek aan het mee swingen. Hier en daar met de vingers in de oren, maar met een glimlach. Inderdaad, wellicht stonden de frietjes en de snacks mee te trillen in de lokale snackbar.
We lopen nog langs de kraampjes en weer terug naar het ronde plein; eventjes was het onze samba tegen een salsaband op het podium, dus de sfeer is zomers te noemen. Om half vier is er in de Lukaskerk een film te zien over de Haagse Beemden. Tegen die tijd verplaatsen we ons daar naartoe, om de bezoekers nog wat samba beats mee te geven. Ondanks dat we met een niet al te ruime bezetting waren, hebben we een fijn optreden gehad.

Bedankt weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERCUSSÃO – BREDA | Wijkfestival Haagse Beemden

Geplaatst door Carlo Aben op zondag 25 juni 2017