Op zaterdag 17 juni is er in winkelcentrum De Heyhoef, in het hart van de Tilburgse wijk de Reeshof voor het eerst het Slagwerkfestival gehouden. Op drie plaatsen verspreid over het winkelgebied wordt er opgetreden. Er is bewust voor het woord slagwerk gekozen, aangezien er naast samba ook andere slagwerksoorten te horen zijn geweest. Om 12:00 uur is het festival geopend door de Europees bekende band The Dutch Pipes and Drums.

Het merendeel van onze band heeft zich aangesloten bij een workshop van een andere muzieksoort uit Brazilië, namelijk de Maracatú. De kennismaking is mogelijk gemaakt door de maracatú band Impulsão uit Den Bosch; een oud-Percussão speler (Howard) speelt nu in die band, vandaar dat we al “connecties” hadden.  Het was letterlijk en figuurlijk even zweten in het zaaltje, maar erg interessant en leuk, en we zijn dankbaar dat we een uur met ze mochten meespelen op hun speciale instrumenten.

De rest van de middag is erg afwisselend geweest voor het publiek: Samba en Maracatú uit Brazilië, Taiko uit Japan, een Djembé groep met muziek uit Afrika, 5 meiden (“Chicks”) die laten zien hoe je mensen kunt laten swingen met hun drumkunsten en uiteraard de doedelzakken en drums van Schotse afkomst. Het mooie is,  alle deelnemende bands komen  uit Noord-Brabant. Kortom, op deze mooie zaterdag middag werd het winkelend publiek getrakteerd op hele diverse muziek. Het mooie evenement is mogelijk gemaakt door Reeshof Cultuur, winkeliersvereniging Heyhoef en uiteraard de vrijwilligers.

Namens Percussão, bedankt!