Marathon Tilburg

Het bleef tot vrijdag de vraag of deze hardloopwedstrijd door zou gaan, maar de eerste editie van de Marathon van Tilburg is een feit. Omdat er hoge temperaturen verwacht werden, heeft de organisatie de starttijden vervroegd. De lopers van de hele marathon zijn om 8:30 uur gestart, de halve om 9:00 uur en de kwart marathon om 10:00 uur.  Op het punt waar wij hebben gestaan, kwamen alleen de eerste twee wedstrijden voorbij; de finish van de kwart marathon was een eindje terug.

Het was niet zo’n probleem om op de afgesproken plek te verzamelen, want aan die kant van de stad kon je makkelijk komen. Blijkt ook dat deze wedstrijd van een veel kleiner kaliber is dan bijvoorbeeld in Rotterdam en daardoor hoeft niet alles met hekken te worden afgezet. Er zijn nu eenmaal een stuk minder lopers, maar dat maakt het gelijk een stuk persoonlijker. Dat merk je gelijk bij het spelen. We vallen gewoon meer op en dat is veel leuker. Niets te nadele van Rotterdam of Den Haag, want dat zijn natuurlijk ook hele gave evenementen om bij te spelen.

In eerste instantie hadden we een niet zo’n interessante plek toegewezen gekregen, maar als snel blijkt dat het voor de lopers meer dan welkom is dat we ze aanmoedigen. Het loopt een stuk gezelliger langs een lang recht kanaal, zonder veel mensen langs de kant. Dankzij wat onweersbuien (het donderde nog een beetje na, maar trok gelukkig weg) is het deze ochtend goed uit te houden. Hoewel, er liepen al aardig wat verhitte atleten voorbij. En het werd zwaar voor ze toen de zon weer doorbrak. Maar de duimpjes en dankbaarheid waren weer als vanouds te zien. Toen snapten we ook dat we juist op een hele goede plek stonden. Tot slot nog een grappig feitje: deze marathon in “013”  werd gewonnen door de atleet met startnummer 013. Toeval? Even checken of nummer 076 bij de Haagse Beemdenloop heeft gewonnen!