In de mooie stad achter de duinen, op een van de eerste zonnige zondagen van het jaar werd dit hardloop evenement gehouden.  De City Pier City loop is een begrip in Den Haag en is dit jaar voor de 43ste keer gehouden. Elk jaar komen jong en oud weer samen om aan dit sportevenement mee te doen. Duizenden mensen leggen dan rennend een afstand af variërend van één kilometer voor de kleinsten onder ons tot de halve marathon voor de gevorderde sporters.

In de middag, ergens tussen de binnenstad en Kijkduin  waren we aanwezig de lopers van de halve marathon aan te moedigen. Ze waren vanaf het Malieveld vertrokken en hadden dus al wat kilometers in de benen zitten. De snelste lopers zoefden langs, heel erg gefocust op hun doel; winnaar worden. Winnen van die enorme groep achter hen. Het is vandaag niet de eerste keer dat we langs een parcours van een grote hardloopwedstrijd van ons laten horen, dus ervaring heeft ons geleerd dat de interactie en (positieve) reacties vooral uit die hele grote groep lopers komt die niet voor de winst gaan.

Nadat het kopgroepje, ogenschijnlijk zonder centje pijn was langs gerend, duurde het enkele minuten tot de volgende lopers. Daarna kwam de hele meute, met ook de atleten die net even wat meer oog hadden voor hun omgeving. Dus ook voor hetgeen er langs het parcours afspeelt, zoals een samba percussieband. We hadden net zo lang doorgespeeld totdat iedereen langs is geweest en dat duurde een ruim uur. Net even dat mentale zetje op het laatst, dat glimlachje op het verder verbeten gezicht en de dankbaarheid voor de opzwepende beats: daar doen we het voor!