Er is in december echt van alles te doen in Breda. Een deel van de binnenstad ademt de magische sfeer van Winterland en Serious Request van 3FM is van de partij. Een week lang staat het Glazen Huis, net als in 2008, op de Bredase Grote Markt. Daarmee is het ook de tijd voor de zogenaamde, vaak ludieke acties voor het goede doel. Omdat deze vijfde editie van de Santa Run in dezelfde week gehouden is dan dat het Glazen Huis er staat, heeft de Rotary Breda dit jaar als goede doel de actie Serious Request gekozen. En met resultaat, want het heeft ruim €17.000 opgeleverd!

Vorig jaar heeft Percussão ook al de rennende kerstmannen aangemoedigd en dit jaar hebben we dat weer met plezier gedaan. Jong en oud, man of vrouw; meer dan 1000 mensen hebben zich als kerstman verkleed en op deze woensdagavond door de binnenstad gerend.  Onze aanwezigheid werd zeker weer erg gewaardeerd, niet alleen door de lopers die de koude wind trotseerden, maar ook de organisatie stond geregeld mee te swingen. Het maakte voor hen het staan op de winderige hoek een stuk aangenamer.

Omdat we een optreden in het donker hadden, is aandacht besteed aan onze presentatie; dit keer in de vorm van vrolijk verlichte instrumenten en enkele van ons dragen hippe lichtgevende schoenen. Het weinige licht dat er was, kwam hoofdzakelijk van de lichtkrant om Serious Request/het Glazen Huis te promoten. Om een beetje solidair te zijn met de lopers, mocht bij ons uiteraard de kerstmuts niet ontbreken. En dit was gelijk leuk voor de eindejaars- groepsfoto.  Op naar een muzikaal 2017!