Vorig jaar is het evenement georganiseerd in het kader van Belcrum 400 jaar. Het was een groot succes en daarom is er dit jaar weer de Belcrum Buren Brunch. Halverwege de Speelhuislaan staan twee lange tafels, op de plek waar ooit het spoor lag. Het is een verzamelpunt waar iedereen naar toe kan, om letterlijk te proeven wat de wijk te bieden heeft. Zoet of hartig, warm of koud, uit welke cultuur dan ook: iedereen laat zich verrassen wat de “buren” meegebracht hebben naar deze picknick.

Dit jaar hebben we weer de uitnodiging ontvangen en met een kleine bezetting wat pittige klanken laten horen. Het merendeel weet het gelukkig te waarderen. Om iedereen “blij” te houden, beperken we het optreden tot een set van ongeveer een half uur. Zo hebben we toch kunnen laten horen wie we zijn en vooral wat we doen. Wie weet worden we een agendapunt bij een raadsvergadering, want de burgemeester (dhr. Depla) schuift ook aan bij een lange tafel.

De buurt heeft “geproefd” van ons en nu is het tijd om ook eens aan te schuiven. Van alle kanten worden de lekkerste dingen aangeboden. Er is vast wel iets bij, ergens op de meer dan 100 meter lange tafel wat je lekker vindt. Met liefde bereid en gedeeld, fijn op een zonnige zondag. Qua hoeveelheid zou er voor de hele middag genoeg te eten zijn, maar in de middag is de brunch echt voorbij. De kans is groot dat het vaker georganiseerd wordt; vol verwachting wachten we de uitnodiging af!