De Leden

Ad
Ad
Mijn eerste samba ervaring was op het WK voetbal ’94 in Detroit tijdens de wedstrijd Brazilië – Zweden. Geweldig was dat op parkeer plaats als in het stadion. Enige jaren terug een whiplash opgelopen na ongeval. Omdat mijn geheugen en concentratie me in de steek lieten ben ik gaan trommelen om dit te verbeteren en met succes. In Tilburg begonnen bij Danza danza na enkele workshops, een workshop bij Batadeira. Een jaartje bij Samoeba gespeeld. Nu sinds januari 2015 bij Percussão. MOTTO. Geniet ontspan en maak plezier.

Instrument: Surdo

Ans
Ans

Instrument: Tamborim

Carla
Carla
Ik speel sinds oktober 2015 met veel plezier bij Percussão.
Het instrument dat ik bespeel is de agogo. De Braziliaanse muziek maakt je vrolijk, en bij onze optredens ervaren we dat ook. We zien dan enthousiaste mensen die vaak dansend en swingend meedoen met de ritmes.
Dat plezier hopen we nog lang met onze band over te brengen.

Instrument: Agogo

Charlotte
Charlotte
“ Laat ik weer eens gaan trommelen” dacht ik toen ik net in Breda woonde. En ook zocht ik iets leuks om te doen in mijn nieuwe woonplaats. Op een dag zag ik een briefje in een supermarkt van Percussao waarin nieuwe leden gevraagd werden. Dat leek me leuk en ik ben meteen gaan kijken. Naast de lekkere muziek waarvan ik meteen dacht “ daar wil ik wel graag aan meedoen” was de hartelijke ontvangst van de band ook erg fijn. Dankzij mijn ervaring met de djembé mocht ik meteen beginnen op de timba. Linda, die al jaren timba speelt heeft me veel geholpen met het leren van de ritmes en langzaam maar zeker zijn de nummers me eigen geworden, dankzij de hulp van Juri en Vincent en door het vaak te doen. Optredens zijn erg leuk, nog meer als je ziet dat het publiek onze muziek waardeert. Nu met een nieuwe leraar kijk ik uit naar nieuwe nummers en nieuwe ontwikkelingen in de band.

Intrument: Timba

Cathy
Cathy
De drums hebben mij altijd aangetrokken. Op de dag dat ik verhuisde naar Nederland. Koninginnedag 2005 kwam ik een fantastisch sambaband tegen in Amsterdam. Vanaf dat moment wist ik dat ik ook zulke muziek wilde maken.
Na 7 leuke jaren met een andere band te hebben gespeeld, ben ik bij Percussão als aspirant-lid begonnen. Ik speel graag Repinique en Surdo Marcacao. Inmiddels ben ik lid geworden en samen met 2 andere fantastische leden, maak ik deel van de Repinique sectie. De hoge tonen zorgen voor veel aandacht en daarom is techniek leren ook heel belangrijk, gelukkig mag ik dit ook bij de club leren!

Instrument: Repinique

Claudia
Claudia
Ook ik ben besmet met het Samba virus en speel sinds juli 2014 bij Percussão. Sinds eind 2015 speel ik op de Timba en daarvoor op de Tamborim. Het geeft mij altijd veel energie om gezamenlijk een bruisend muzikaal spektakel weg te zetten. Vroeger liep ik regelmatig mee in hardloopwedstrijden, de Sambabandjes die langs de kant stonden aan te moedigen gaven me een ontzettende kick. Wat leek het me gaaf om daar deel van uit te mogen maken! En gaaf? Dat is het!!

Intrument: Tamborim en Timba

Claudia
Claudia
Al vele jaren speel ik met veel plezier bij percussão. Mijn instrument is de chocalho, een heerlijk instrument, waarbij ik nog volop tijd heb om alle enthousiaste mensen te bekijken als we aan het optreden zijn.
Daar wordt je toch blij van als je van jong tot oud ziet meebewegen op onze muziek. Als we dan tijdens Koningsdag elk jaar weer de complimenten krijgen van de vele Braziliaanse toeristen dan weet je dat het wel goed zit bij percussão!

Instrument: Chocalho

Inge
IngeSecretaris
In een grijs verleden op de middelbare school heb ik eens een middag een samba workshop gevolgd. Sindsdien is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen dat ik dat nog eens zou willen doen. In 2017 was het zover en ben ik lid geworden van Percussão. In mijn eerste seizoen heb ik de nummers leren spelen op de tamborim en sinds seizoen 2018-2019 leef ik me uit op de timba.

Instrument: Timba en Tamborim

Jennifer
JenniferPenningmeester
Instrument: Surdo, Tamborim
Karin
Karin
Instrument: Surdo
Karin
Karin
Altijd al trok slagwerk mij aan, maakt niet uit wat voor soort muziek, ik keek altijd naar de slagwerker.
Toen ik in 2018 op Facebook een open repetitie avond van Percussao voorbij zag komen wist ik meteen, ik ga er voor!
En dat is me gelukt, meteen gebleven en het geeft me erg veel plezier om samen muziek te maken.
De hoogte punten zijn natuurlijk de optredens, daar repeteren we ook wekelijks voor, dus houd onze agenda op de site in de gaten en kom vooral eens kijken en luisteren!

Instrument: Tamborim

Lianne
Lianne
Steeds als ik het Sambafestival bezocht ging het kriebelen en wilde ik er graag tussen staan. Samen met Carla heb ik een proefles gedaan en wij zijn beide meteen gebleven. Ik geniet van elke repetitie waar we met een groep gezellige mensen ons heerlijk kunnen uitleven met deze aanstekelijke muziek. En natuurlijk is het fantastisch om tijdens optredens andere mensen enthousiast te maken en laten meegenieten. Kom gauw eens kijken naar een van onze optredens of nodig ons uit voor je feestje. Wij zijn er klaar voor.

Instrument: Tamborim

Margo
Margo
Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door trommels en vooral de bas-geluiden. Veel later zag ik een optreden van Percussão op een Brazilië-dag op de lagere school van mijn kinderen en dacht toen: “als ik ooit veel tijd heb wil ik daar ook bij”. Sinds september 2007 speel ik de middenpartij op de surdo. Prachtig instrument!
Heerlijk gevoel om samen muziek te maken.

Instrument: Surdo

Marjolein
Marjolein
Het ritme van de trommels heeft mij altijd al aangetrokken. Ik heb ooit wel eens een workshop gedaan, maar deed daar verder niks mee totdat in juni 2017 Percussão op mijn pad kwam. Nu speel ik met veel plezier de tamborim.

Instrument: Tamborim

Maud
Maud
In 2015 kwam ik op een open-repetitie-avond van Percussão en ik was meteen verkocht. De Braziliaanse muziek maakt me altijd vrolijk! Ik had Percussão wel eens gezien bij een optreden in Breda, maar ik had alleen nooit gedacht, dat ik daaraan mee zou kunnen doen. Maar zelfs zonder muzikale ervaring is het gelukt en ik beleef er veel plezier aan!

Instrument: Agogo

Mario
Mario
In januari 2015 ben ik bij Percussão gekomen. Tevens heb een opleiding als percussionist gevolgd aan De Nieuwe Veste in Breda. 1 a 2 x maal per jaar naar Brasil in dit geval naar Recife Pernambuco waar ze Maracatu ,Frevo, Forro en Xaxado spelen. Ik spreek ook een redelijk woordje Portugees

Instrument: Caixia en Chocalho

Mart
MartVoorzitter / muzikaal leider
Sinds 2015 ben ik bij deze gezellige bende.
Ik speel de tamborim en sinds 4 maanden ben ik in opleiding als muzikaal leider.
Ik heb een behoorlijke muzikale en theatrale achtergrond en was op een gegeven moment wel toe aan een nieuwe uitdaging en zodoende kwam Percussão op mijn pad.
Heb het erg naar mijn zin en begin er steeds meer van te genieten om voor de band te staan

Instrument: Bachurinha (baby-repinique) en tamborim

Narda
Narda
Ik speel sinds het voorjaar van 2016 bij Percussão op de Surdo.
Samba- en percussiebands hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad en ik vind het heerlijk om naar deze muziek te luisteren. Daarom vind ik het super leuk dat ik nu zelf deel uit maak van een sambaband en daar samen met mijn collega bandleden muziek kan maken.

Instrument: Surdo

Patricia
Patricia
Al jaren riep ik dat ik graag zou willen leren “trommelen”. Tijdens een optreden bij de KAM in Breda werd ik enorm enthousiast van deze muziekstijl, Samba! Na een proefles besloten lid te worden van Percussão.
Van 2012-2016 speelde ik vol enthousiasme de agogo en daarna ben ik begonnen met het leren spelen van de repinique die ik inmiddels met evenveel enthousiasme bespeel.

Instrument: Agogo en Repinique

Paul
Paul
Sinds 2012 speel ik bij Percussão. Tijdens de KAM in Breda ben ik voor het eerst in contact gekomen met de band. Na een open repetitie avond ben ik lid geworden en begonnen op de Tamborim. Een klein, maar zeker geen gemakkelijk instrument. Sinds 2016 speel ik op de Surdo.

Instrument: Tamborim en Surdo

Saskia
Saskia
Instrument: Surdo
Ursula
Ursula
Muziek is mijn lust en mijn leven. Wat heerlijk om dat te kunnen delen met andere liefhebbers; zowel in de band als toeschouwers bij onze optredens. Het is een genot te zien wat onze klanken en enthousiasme met anderen doen, zelfs in de stromende regen. Graag tot ziens bij ons volgende optreden!

Instrument: Caixia

Vincent
VincentMuzikaal leider
Een van de oprichters van Percussão. Ik ben al 15 jaar met Samba bezig, en heb binnen Percussão bijna alle functies al gehad. Van 1e voorzitter tot PR, en ben nu al weer enige jaren de muzikaal leider van de band.

Instrument: Bachurinha (baby-repinique)/Repinique/Caixia/Tamborim en Surdo.