De Leden

Ans
Ans
Op vakantie in Brazilië kom ik voor het eerst in aanraking met Sambabands. Grote groepen mensen die muziek maken en dansen in prachtige kledij in straten en op pleinen maakt veel indruk op mij. Ooit wil ik ook in zo’n band spelen. Jaren later, in 2018, meld ik me aan voor de open repetitieavond bij Percussão en ik ben meteen weer verliefd op dat Braziliaanse ritme. Na alle instrumenten geprobeerd te hebben kies ik voor de uitdagende tamborim. De muzikaal leiders doen er alles aan om mij hun speelnummers eigen te maken. Percussão is een gezellige groep mensen en wij genieten samen van de repetities en vooral van de optredens. Ik nodig iedereen uit om eens te komen kijken en luisteren naar onze Braziliaanse klanken!

Instrument: Tamborim

Inge
IngeSecretaris
In een grijs verleden op de middelbare school heb ik eens een middag een samba workshop gevolgd. Sindsdien is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen dat ik dat nog eens zou willen doen. In 2017 was het zover en ben ik lid geworden van Percussão. In mijn eerste seizoen heb ik de nummers leren spelen op de tamborim en sinds seizoen 2018-2019 leef ik me uit op de timba.

Instrument: Timba en Tamborim

Jennifer
JenniferPenningmeester
Sinds 2013 loop ik samen met papa en mama (Paul en Patricia) mee met Percussão. Na jaren meelopen als “PercussãoPakEzel” werd het tijd om de muzikale Percussão klanken in praktijk te brengen.
Na een tijdje op de tamborim, ben ik overgestapt naar de grote surdo….waarna ik met veel plezier nu ook de middenpartij van de surdo bespeel.

Instrument: Surdo, Tamborim

Karen
Karen
Sinds mei 2017 speel ik bij de band, eerst op de tamborim en nu op de chocalho. Voorheen heb ik een aantal jaren djembee gespeeld. Percussie is voor mij een heerlijke uitlaatklep naast mijn gezin en drukke baan. Ik voel me thuis in deze gezellige club mensen en geniet van alle repetities en optredens!

Instrument: Chocalho, tamborim

Karin
Karin
Na vele jaren fanatiek gespeeld te hebben in verschillende dweilbandjes (ringbas en trompet), kwam ik in aanraking met sambamuziek.
Ik dacht, dit is het, dit wil ik ook graag gaan doen! En dat het liefst op de marcason of fundo.
Na verschillende sambafestivals bezocht te hebben heb ik een aantal jaar les gevolgd en ondertussen op zoek naar een samba band die een vacature hadden.
Toen ik de open repetitie avond bij Percussão zag staan heb ik mijn kans gegrepen en sinds 2018 speel ik bij deze superleuke band op de surdo.
Ik hoop nog lang deel uit te maken van deze gezellige band om samen sambamuziek te mogen maken, want eenmaal besmet met het sambavirus … kun je het niet meer laten.

Instrument: Surdo

Karin
Karin
Altijd al trok slagwerk mij aan, maakt niet uit wat voor soort muziek, ik keek altijd naar de slagwerker.
Toen ik in 2018 op Facebook een open repetitie avond van Percussao voorbij zag komen wist ik meteen, ik ga er voor!
En dat is me gelukt, meteen gebleven en het geeft me erg veel plezier om samen muziek te maken.
De hoogte punten zijn natuurlijk de optredens, daar repeteren we ook wekelijks voor, dus houd onze agenda op de site in de gaten en kom vooral eens kijken en luisteren!

Instrument: Tamborim

Maud
Maud
In 2015 kwam ik op een open-repetitie-avond van Percussão en ik was meteen verkocht. De Braziliaanse muziek maakt me altijd vrolijk! Ik had Percussão wel eens gezien bij een optreden in Breda, maar ik had alleen nooit gedacht, dat ik daaraan mee zou kunnen doen. Maar zelfs zonder muzikale ervaring is het gelukt en ik beleef er veel plezier aan!

Instrument: Agogo

Mario
Mario
In januari 2015 ben ik bij Percussão gekomen. Tevens heb een opleiding als percussionist gevolgd aan De Nieuwe Veste in Breda. 1 a 2 x maal per jaar naar Brasil in dit geval naar Recife Pernambuco waar ze Maracatu ,Frevo, Forro en Xaxado spelen. Ik spreek ook een redelijk woordje Portugees

Instrument: Caixia en Chocalho

Mart
MartVoorzitter / muzikaal leider
Sinds 2015 ben ik bij deze gezellige bende.
Ik speel de tamborim en sinds 4 maanden ben ik in opleiding als muzikaal leider.
Ik heb een behoorlijke muzikale en theatrale achtergrond en was op een gegeven moment wel toe aan een nieuwe uitdaging en zodoende kwam Percussão op mijn pad.
Heb het erg naar mijn zin en begin er steeds meer van te genieten om voor de band te staan

Instrument: Bachurinha (baby-repinique) en tamborim

Patricia
Patricia
Al jaren riep ik dat ik graag zou willen leren “trommelen”. Tijdens een optreden bij de KAM in Breda werd ik enorm enthousiast van deze muziekstijl, Samba! Na een proefles besloten lid te worden van Percussão.
Van 2012-2016 speelde ik vol enthousiasme de agogo en daarna ben ik begonnen met het leren spelen van de repinique die ik inmiddels met evenveel enthousiasme bespeel.

Instrument: Agogo en Repinique

Paul
Paul
Sinds 2012 speel ik bij Percussão. Tijdens de KAM in Breda ben ik voor het eerst in contact gekomen met de band. Na een open repetitie avond ben ik lid geworden en begonnen op de Tamborim. Een klein, maar zeker geen gemakkelijk instrument. Sinds 2016 speel ik op de Surdo.

Instrument: Tamborim en Surdo

Vincent
VincentMuzikaal leider
Een van de oprichters van Percussão. Ik ben al 15 jaar met Samba bezig, en heb binnen Percussão bijna alle functies al gehad. Van 1e voorzitter tot PR, en ben nu al weer enige jaren de muzikaal leider van de band.

Instrument: Bachurinha (baby-repinique)/Repinique/Caixia/Tamborim en Surdo.