De Leden

Ad
Ad
Mijn eerste samba ervaring was op het WK voetbal ’94 in Detroit tijdens de wedstrijd Brazilië – Zweden. Geweldig was dat op parkeer plaats als in het stadion. Enige jaren terug een whiplash opgelopen na ongeval. Omdat mijn geheugen en concentratie me in de steek lieten ben ik gaan trommelen om dit te verbeteren en met succes. In Tilburg begonnen bij Danza danza na enkele workshops, een workshop bij Batadeira. Een jaartje bij Samoeba gespeeld. Nu sinds januari 2015 bij Percussão. MOTTO. Geniet ontspan en maak plezier.

Instrument: Surdo

Ans
Ans
Op vakantie in Brazilië kom ik voor het eerst in aanraking met Sambabands. Grote groepen mensen die muziek maken en dansen in prachtige kledij in straten en op pleinen maakt veel indruk op mij. Ooit wil ik ook in zo’n band spelen. Jaren later, in 2018, meld ik me aan voor de open repetitieavond bij Percussão en ik ben meteen weer verliefd op dat Braziliaanse ritme. Na alle instrumenten geprobeerd te hebben kies ik voor de uitdagende tamborim. De muzikaal leiders doen er alles aan om mij hun speelnummers eigen te maken. Percussão is een gezellige groep mensen en wij genieten samen van de repetities en vooral van de optredens. Ik nodig iedereen uit om eens te komen kijken en luisteren naar onze Braziliaanse klanken!

Instrument: Tamborim

Carla
Carla
Ik speel sinds oktober 2015 met veel plezier bij Percussão.
Het instrument dat ik bespeel is de agogo. De Braziliaanse muziek maakt je vrolijk, en bij onze optredens ervaren we dat ook. We zien dan enthousiaste mensen die vaak dansend en swingend meedoen met de ritmes.
Dat plezier hopen we nog lang met onze band over te brengen.

Instrument: Agogo

Cathy
Cathy
De drums hebben mij altijd aangetrokken. Op de dag dat ik verhuisde naar Nederland. Koninginnedag 2005 kwam ik een fantastisch sambaband tegen in Amsterdam. Vanaf dat moment wist ik dat ik ook zulke muziek wilde maken.
Na 7 leuke jaren met een andere band te hebben gespeeld, ben ik bij Percussão als aspirant-lid begonnen. Ik speel graag Repinique en Surdo Marcacao. Inmiddels ben ik lid geworden en samen met 2 andere fantastische leden, maak ik deel van de Repinique sectie. De hoge tonen zorgen voor veel aandacht en daarom is techniek leren ook heel belangrijk, gelukkig mag ik dit ook bij de club leren!

Instrument: Repinique

Claudia
Claudia
Ook ik ben besmet met het Samba virus en speel sinds juli 2014 bij Percussão. Sinds eind 2015 speel ik op de Timba en daarvoor op de Tamborim. Het geeft mij altijd veel energie om gezamenlijk een bruisend muzikaal spektakel weg te zetten. Vroeger liep ik regelmatig mee in hardloopwedstrijden, de Sambabandjes die langs de kant stonden aan te moedigen gaven me een ontzettende kick. Wat leek het me gaaf om daar deel van uit te mogen maken! En gaaf? Dat is het!!

Intrument: Tamborim en Timba

Inge
IngeSecretaris
In een grijs verleden op de middelbare school heb ik eens een middag een samba workshop gevolgd. Sindsdien is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen dat ik dat nog eens zou willen doen. In 2017 was het zover en ben ik lid geworden van Percussão. In mijn eerste seizoen heb ik de nummers leren spelen op de tamborim en sinds seizoen 2018-2019 leef ik me uit op de timba.

Instrument: Timba en Tamborim

Inge
Inge
Ik heb een proefles bij Percussão als verjaardagscadeau gekregen en was zo enthousiast dat ik meteen lid ben geworden. Ik krijg veel energie van het ‘trommelen’ en deze enthousiaste groep.

Instrument: Tamborim

Jennifer
JenniferPenningmeester
Sinds 2013 loop ik samen met papa en mama (Paul en Patricia) mee met Percussão. Na jaren meelopen als “PercussãoPakEzel” werd het tijd om de muzikale Percussão klanken in praktijk te brengen.
Na een tijdje op de tamborim, ben ik overgestapt naar de grote surdo….waarna ik met veel plezier nu ook de middenpartij van de surdo bespeel.

Instrument: Surdo, Tamborim

Karen
Karen
Sinds mei 2017 speel ik bij de band, eerst op de tamborim en nu op de chocalho. Voorheen heb ik een aantal jaren djembee gespeeld. Percussie is voor mij een heerlijke uitlaatklep naast mijn gezin en drukke baan. Ik voel me thuis in deze gezellige club mensen en geniet van alle repetities en optredens!

Instrument: Chocalho, tamborim

Karin
Karin
Na vele jaren fanatiek gespeeld te hebben in verschillende dweilbandjes (ringbas en trompet), kwam ik in aanraking met sambamuziek.
Ik dacht, dit is het, dit wil ik ook graag gaan doen! En dat het liefst op de marcason of fundo.
Na verschillende sambafestivals bezocht te hebben heb ik een aantal jaar les gevolgd en ondertussen op zoek naar een samba band die een vacature hadden.
Toen ik de open repetitie avond bij Percussão zag staan heb ik mijn kans gegrepen en sinds 2018 speel ik bij deze superleuke band op de surdo.
Ik hoop nog lang deel uit te maken van deze gezellige band om samen sambamuziek te mogen maken, want eenmaal besmet met het sambavirus … kun je het niet meer laten.

Instrument: Surdo

Karin
Karin
Altijd al trok slagwerk mij aan, maakt niet uit wat voor soort muziek, ik keek altijd naar de slagwerker.
Toen ik in 2018 op Facebook een open repetitie avond van Percussao voorbij zag komen wist ik meteen, ik ga er voor!
En dat is me gelukt, meteen gebleven en het geeft me erg veel plezier om samen muziek te maken.
De hoogte punten zijn natuurlijk de optredens, daar repeteren we ook wekelijks voor, dus houd onze agenda op de site in de gaten en kom vooral eens kijken en luisteren!

Instrument: Tamborim

Lianne
Lianne
Steeds als ik het Sambafestival bezocht ging het kriebelen en wilde ik er graag tussen staan. Samen met Carla heb ik een proefles gedaan en wij zijn beide meteen gebleven. Ik geniet van elke repetitie waar we met een groep gezellige mensen ons heerlijk kunnen uitleven met deze aanstekelijke muziek. En natuurlijk is het fantastisch om tijdens optredens andere mensen enthousiast te maken en laten meegenieten. Kom gauw eens kijken naar een van onze optredens of nodig ons uit voor je feestje. Wij zijn er klaar voor.

Instrument: Tamborim

Margo
Margo
Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door trommels en vooral de bas-geluiden. Veel later zag ik een optreden van Percussão op een Brazilië-dag op de lagere school van mijn kinderen en dacht toen: “als ik ooit veel tijd heb wil ik daar ook bij”. Sinds september 2007 speel ik de middenpartij op de surdo. Prachtig instrument!
Heerlijk gevoel om samen muziek te maken.

Instrument: Surdo

Marjolein
Marjolein
Het ritme van de trommels heeft mij altijd al aangetrokken. Ik heb ooit wel eens een workshop gedaan, maar deed daar verder niks mee totdat in juni 2017 Percussão op mijn pad kwam. Nu speel ik met veel plezier de tamborim.

Instrument: Tamborim

Maud
Maud
In 2015 kwam ik op een open-repetitie-avond van Percussão en ik was meteen verkocht. De Braziliaanse muziek maakt me altijd vrolijk! Ik had Percussão wel eens gezien bij een optreden in Breda, maar ik had alleen nooit gedacht, dat ik daaraan mee zou kunnen doen. Maar zelfs zonder muzikale ervaring is het gelukt en ik beleef er veel plezier aan!

Instrument: Agogo

Mario
Mario
In januari 2015 ben ik bij Percussão gekomen. Tevens heb een opleiding als percussionist gevolgd aan De Nieuwe Veste in Breda. 1 a 2 x maal per jaar naar Brasil in dit geval naar Recife Pernambuco waar ze Maracatu ,Frevo, Forro en Xaxado spelen. Ik spreek ook een redelijk woordje Portugees

Instrument: Caixia en Chocalho

Mart
MartVoorzitter / muzikaal leider
Sinds 2015 ben ik bij deze gezellige bende.
Ik speel de tamborim en sinds 4 maanden ben ik in opleiding als muzikaal leider.
Ik heb een behoorlijke muzikale en theatrale achtergrond en was op een gegeven moment wel toe aan een nieuwe uitdaging en zodoende kwam Percussão op mijn pad.
Heb het erg naar mijn zin en begin er steeds meer van te genieten om voor de band te staan

Instrument: Bachurinha (baby-repinique) en tamborim

Narda
Narda
Ik speel sinds het voorjaar van 2016 bij Percussão op de Surdo.
Samba- en percussiebands hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad en ik vind het heerlijk om naar deze muziek te luisteren. Daarom vind ik het super leuk dat ik nu zelf deel uit maak van een sambaband en daar samen met mijn collega bandleden muziek kan maken.

Instrument: Surdo

Patricia
Patricia
Al jaren riep ik dat ik graag zou willen leren “trommelen”. Tijdens een optreden bij de KAM in Breda werd ik enorm enthousiast van deze muziekstijl, Samba! Na een proefles besloten lid te worden van Percussão.
Van 2012-2016 speelde ik vol enthousiasme de agogo en daarna ben ik begonnen met het leren spelen van de repinique die ik inmiddels met evenveel enthousiasme bespeel.

Instrument: Agogo en Repinique

Paul
Paul
Sinds 2012 speel ik bij Percussão. Tijdens de KAM in Breda ben ik voor het eerst in contact gekomen met de band. Na een open repetitie avond ben ik lid geworden en begonnen op de Tamborim. Een klein, maar zeker geen gemakkelijk instrument. Sinds 2016 speel ik op de Surdo.

Instrument: Tamborim en Surdo

Saskia
Saskia
Bij een optreden van Percussão werd ik gelijk vrolijk van de Braziliaanse ritmes. Muziek waar je vanzelf op moet bewegen.
Na de open repetitieavond in 2018 was ik meteen verkocht. Ik heb verschillende instrumenten uitgeprobeerd en speel nu met ontzettend veel plezier op de surdo.
Trommelen geeft me veel energie en het leukste ervan is dat we dit samen doen, tijdens de wekelijkse repetitieavonden en de optredens.

Instrument: Surdo

Ursula
Ursula
Muziek is mijn lust en mijn leven. Wat heerlijk om dat te kunnen delen met andere liefhebbers; zowel in de band als toeschouwers bij onze optredens. Het is een genot te zien wat onze klanken en enthousiasme met anderen doen, zelfs in de stromende regen. Graag tot ziens bij ons volgende optreden!

Instrument: Caixia en Chocalho

Vincent
VincentMuzikaal leider
Een van de oprichters van Percussão. Ik ben al 15 jaar met Samba bezig, en heb binnen Percussão bijna alle functies al gehad. Van 1e voorzitter tot PR, en ben nu al weer enige jaren de muzikaal leider van de band.

Instrument: Bachurinha (baby-repinique)/Repinique/Caixia/Tamborim en Surdo.